De lift

Het is zeven uur in de ochtend. Bij meneer van Dam, gebouwbeheerder bij een van de grotere ministeries van Den Haag, gaat de pieper af. Lastig die piketdienst en helemaal vervelend nu hij zich net heeft verslapen. Er blijkt een storing te zijn in de lift. Hij haast zich naar zijn werk en daar wacht hem een werkelijk angstaanjagend bericht. De juffrouw van de receptie zegt dat ze de minister als laatste de lift heeft zien betreden en dat hij boven nog steeds niet is gesignaleerd. Meneer van Dam krijgt het warm. Koortsachtig gaat hij aan de slag. Hij mailt alle leden van het Facilitair Bedrijf welk probleem zich zojuist heeft voorgedaan. Hij mailt niet alleen naar het Algemeen Hoofd, maar ook naar Hoofd Catering, Hoofd PR, Hoofd Beveiliging, Hoofd Relaties, Hoofd Contracten. Hoofd Financiën, Hoofd Installaties, Hoofd Administratie… Jazeker, communicatie is een sleutelbegrip binnen zijn Facilitair Bedrijf.

Al snel komen de reacties op gang. Hoofd PR mailt als eerste terug. Omdat de minister die ochtend een lint zou doorknippen bij de eerste kringloopwinkel, zou Hoofd PR geheel volgens het protocol gaan regelen dat de Staatssecretaris dit zou gaan doen of anders misschien de Commissaris van de Koningin. De riante lunch zou hij aan het niveau laten aanpassen door Hoofd Catering, ook geheel volgens het protocol. Hoofd Beveiliging is in eerste instantie verheugd dat het beveiligingssysteem, dat op zijn initiatief is geïmplementeerd, werkt. Maar daar het hier toch wel een zeer serieuze zaak betreft, zou hij met zijn afdeling het rampenplan gaan screenen.
Hoofd Relaties is natuurlijk niet blij met het voorval. Hij mailt naar alle mensen die ook maar enigszins met politiek te maken hebben dat niemand zich zorgen moet maken. Hoofd Contracten bekijkt alle contracten met leveranciers in het algemeen en met liftleveranciers in het bijzonder. Zijn ze wel conform de standaard opgesteld, hoe zat het ook al weer met de garanties, de prestatieverklaringen en de aflooptermijnen? Kortom een aantal vragen die het nodige werk met zich meebrengen. Hoofd Financiën checkt nog eens de methodes voor betaalbaarstelling en controleert nog eens de concurrentieregelingen. En zo is iedereen de hele week druk bezig om zijn dossiers in drievoud op orde te brengen en tevens digitaal sluitend vast te leggen. Een fikse klus.

Maar wat iedereen vergat was dat de storing automatisch werd doorgegeven aan een degelijk maar klein onderhoudsbedrijf. En dat dat bedrijf net met zieken te maken had en dat de betrokken onderhoudsmonteur net een weekje op Schiermonnikoog zat. Maar verder was iedereen binnen het Facilitair Bedrijf in rep en roer en kweet zich naarstig van zijn takenpakket, de hele week lang.

En de minister? Die zit nog steeds in de lift….zo te ruiken