Projecten

De levensvreugde die kleur met zich mee brengt

Waarom zijn veel gebouwen zo kleurloos en mede daardoor ook levenloos. En dat terwijl mensen vaak kleurrijke wezens zijn. Het lijkt wel alsof architecten en ontwerpers een beetje bang zijn om kleur toe te passen. Ze zeggen dan dat de gebruiker zelf de kleur brengt en dat het gebouw daarom best kleurloos mag zijn. Als we echter in de natuur om ons heen kijken zien we de meest wonderbaarlijke kleurcontrasten, terwijl we toch die natuur als harmonisch ervaren.

Het kleine gangetje bij de kantine in een kantoorgebouw was eerder wat nietszeggend. Dankzij het effect van de geeltint dat versterkt wordt door de vloerafwerking, is de gang sprekender geworden.
Door verschillende beleefgebieden in de gang van dit kantoor te maken, wordt die gang interessanter. Ook heeft de gang aan twee zijden een elegante zichtlijn gekregen, door de aansluitende ruimtes een harmonisch kleurcontrast te geven.
Een kantoorgang biedt de wereld van paars. Als vanzelf verschijnt het complementaire geel.
Zicht op de uitgang van de school. Het kleurcontrast accentueert de zonnige gang wat het verschil tussen de ruimtes versterkt.
De ouders van de kinderen waren zo blij met de metamorfose van kleur in het schoolgebouw, dat ze zelf ruimtes zijn gaan helpen inrichten. Het aantal vrijwilligers is toegenomen en de school blijft netjes en opgeruimd
De wens van de opdrachtgever van dit kantoorgebouw was een kleurrijke werkomgeving die past bij een kleurrijke organisatie. 
De oorspronkelijk wat donkere binnengang in het kantoor is levendig geworden dankzij de combinatie van kleuren van wand- en vloerafwerking.